Tab not refreshing properly |
Post Reply |
Author | |
WaaZ
Senior Member Joined: 31 January 2006 Location: United Kingdom Status: Offline Points: 103 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 08 March 2006 at 2:08pm |
Hi, We are using the Tabs activex component and we notices some annoying problems with it. We are using .NET. Sometimes, when we are not using the window (the window is inactive) and then we come back to it... or sometimes when we lose focus from one tab, the tab does not show anything. Its like a blank one. To get focus again, we should change to another tab and then back to the tab again.. This does not always happen, but it does quite often for a windows application thnks WaaZ |
|
Oleg
Admin Group Joined: 21 May 2003 Location: United States Status: Offline Points: 11234 |
Post Options
Thanks(0)
|
Hello, Please, send sample project to issue track. |
|
Oleg, Support Team
CODEJOCK SOFTWARE SOLUTIONS |
|
OscarM
Groupie Joined: 07 November 2005 Status: Offline Points: 72 |
Post Options
Thanks(0)
|
I have the same problem: randomly, when the window loses focus tab loses their contained control. If change to another tab and then back to the tab again, control contained backs.
As Waaz says, it ocurs randomly, but very very often. I'm using ActiveX version. |
|
WaaZ
Senior Member Joined: 31 January 2006 Location: United Kingdom Status: Offline Points: 103 |
Post Options
Thanks(0)
|
We cannot reproduce it very often, and out product is almost complete and we cannot send it out. Oscar, it would be great if you have a sample that demonstrate it since we cant afford to show our product. Thnks WaaZ |
|
WaaZ
Senior Member Joined: 31 January 2006 Location: United Kingdom Status: Offline Points: 103 |
Post Options
Thanks(0)
|
Hi, I have a sample program in C# that reproduces the above error. We have 20 tabs and we should normally have on each one a series of "TEST 1" on it. But, at each execution, we have only a couple of tabs that have the labels.. I have attached the code in this post Thanks WaaZ |
|
Oleg
Admin Group Joined: 21 May 2003 Location: United States Status: Offline Points: 11234 |
Post Options
Thanks(0)
|
Hello, just add the line: axTabControl1.Controls.Add(boardControl); |
|
Oleg, Support Team
CODEJOCK SOFTWARE SOLUTIONS |
|
WaaZ
Senior Member Joined: 31 January 2006 Location: United Kingdom Status: Offline Points: 103 |
Post Options
Thanks(0)
|
There are still instances when the user control inside the tabs goes blank and i cant see the controls on the usercontrol unless i minimize and then maximize the form, or if i run another window on the form and then off (forcing the usercontrol to paint). Do you have any idea why this might happen, also does anyone else have this problem? |
|
WaaZ
Senior Member Joined: 31 January 2006 Location: United Kingdom Status: Offline Points: 103 |
Post Options
Thanks(0)
|
three weeks later and still no answer. I wonder why? Are you aware that the tabs are not redrawing, is it something you might want to look into and fix?????? |
|
Oleg
Admin Group Joined: 21 May 2003 Location: United States Status: Offline Points: 11234 |
Post Options
Thanks(0)
|
Hello, WaaZ, please send sample project to support@codejock.com |
|
Oleg, Support Team
CODEJOCK SOFTWARE SOLUTIONS |
|
WaaZ
Senior Member Joined: 31 January 2006 Location: United Kingdom Status: Offline Points: 103 |
Post Options
Thanks(0)
|
I have included the source for a project that has this issue, I have now tried the same thing with 10.3.1 and its still hapeneing, others users muct see that this is still an issue, I am using usercontrols and inserting them into the tabs, should i be doing it another way, is there a better way to use the tab control. I though 10.3.1 woudl solve this issue but its still there and users think there is an issue with my program, if the user minimizes the window and then maximises it the window will dray properly of if the user moves a window over the form and then away so that the form redraws, its weird and looks like the cliping regions are all messed up
|
|
OscarM
Groupie Joined: 07 November 2005 Status: Offline Points: 72 |
Post Options
Thanks(0)
|
there's a tab control
When form loses focus, this occurs. Not only losing focus, doing click on rights docking pane i have the same problem. Its a random problem, can't find a sequence... But i find something similar, hope this help. Open attatchment and click outside any control. uploads/20070425_063728_Nueva_carpeta.zip |
|
OscarM
Groupie Joined: 07 November 2005 Status: Offline Points: 72 |
Post Options
Thanks(0)
|
Note: with a picture box the problem is the same, but i't's more hard to reproduce. With other visual themes, too, but more ramdomly (Office 2003 fails a lot).
Important: with more of one tab, i can reproduce it only with the first one |
|
OscarM
Groupie Joined: 07 November 2005 Status: Offline Points: 72 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
|
Oleg
Admin Group Joined: 21 May 2003 Location: United States Status: Offline Points: 11234 |
Post Options
Thanks(0)
|
Hi,
Its not same. You have to put Page to tabControl.
|
|
Oleg, Support Team
CODEJOCK SOFTWARE SOLUTIONS |
|
OscarM
Groupie Joined: 07 November 2005 Status: Offline Points: 72 |
Post Options
Thanks(0)
|
Look at tabmanager's snapshot, playing with checkboxs problem appears
|
|
OscarM
Groupie Joined: 07 November 2005 Status: Offline Points: 72 |
Post Options
Thanks(0)
|
TabManager sample, tab 'TabControl', ColorSet: office2003, change checkboxes LunaColors and OneNote Colors and repeat: ramdomly, all controls turns not visible (look prior snapshot).
It's not easy to reproduce, but i tested the bug with three different machines and your sample. This problem occurs ramdomly with tabcontrol without need of press any key or click anywhere. With office2007 colorset its more easy to reproduce. Is there any problem attaching a picture to a tabcontrol by code?? My customers wants a solution before 2 years with this problem. Please, help |
|
Oleg
Admin Group Joined: 21 May 2003 Location: United States Status: Offline Points: 11234 |
Post Options
Thanks(0)
|
Hi, Can you please create new issue in issuetrack, I will send some test ocx files to check.I still can't reproduce, so I need your help.
|
|
Oleg, Support Team
CODEJOCK SOFTWARE SOLUTIONS |
|
Post Reply | |
Tweet
|
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |