Codejock Forums Homepage
Forum Home Forum Home > Codejock Products > ActiveX COM > Command Bars
  New Posts New Posts RSS Feed - Cannot view/edit menu item in CommandBars Designer
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Cannot view/edit menu item in CommandBars Designer

 Post Reply Post Reply
Author
Message Reverse Sort Order
Kenton View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 05 June 2018
Status: Offline
Points: 20
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Kenton Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Cannot view/edit menu item in CommandBars Designer
    Posted: 06 June 2018 at 12:28pm
Hi Oleksandr,

I hope so. It is a useful tool, escpecially if you have an exisiting menu to grab (as I did), but it is slightly quirky. It may be most people don't use it because they just adapt the samples most of which build things in code instead of using XCB files.

Regards,

Kenton

Back to Top
olebed View Drop Down
Admin Group
Admin Group
Avatar

Joined: 01 July 2014
Location: Ukraine
Status: Offline
Points: 836
Post Options Post Options   Thanks (1) Thanks(1)   Quote olebed Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06 June 2018 at 12:01pm
Kenton, I hope we will make  this utility more user-friendly.
Back to Top
Kenton View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 05 June 2018
Status: Offline
Points: 20
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Kenton Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06 June 2018 at 11:57am
Hi Oleksandr,

Just seen you posted about the RMB which basically does the same as my ESC key at the same time I was posting Smile

Regards,

Kenton

Back to Top
Kenton View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 05 June 2018
Status: Offline
Points: 20
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Kenton Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06 June 2018 at 11:56am
Hi Oleksandr,

Thanks for that, I didn't realise you could edit the XML view.

Your method does allow me to get at the menu items, but it also suggested to me a method that is easier for me:

If you drag a control over the menu you wanrt to work on so that it opens, but then before you let go of the mouse button to insert the control you press the ESC key, you don't add anything to the menu but it does stay open so you can work on it normally.

Regards,

Kenton

Back to Top
olebed View Drop Down
Admin Group
Admin Group
Avatar

Joined: 01 July 2014
Location: Ukraine
Status: Offline
Points: 836
Post Options Post Options   Thanks (1) Thanks(1)   Quote olebed Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06 June 2018 at 11:52am
I have found one hack - on dragging control over popup menu you can press RMB to prevent adding that dragged item and to make menu opened.
Also top menu item can't be deleted with Pane Toolbars but can with Designer.

GIF for example of editing menu:


Back to Top
olebed View Drop Down
Admin Group
Admin Group
Avatar

Joined: 01 July 2014
Location: Ukraine
Status: Offline
Points: 836
Post Options Post Options   Thanks (1) Thanks(1)   Quote olebed Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06 June 2018 at 11:40am
Hello Kenton,

Now we are working on improving this and other utilities for feature versions.

If choose XML edit mode  (in bottom app part, near "Designer" tab)  then you can see how it looks inside. So controls saved separately for every toolBar/popupBar and in list of Controls. After editing controls in Controls Pane you need to delete old control in menu and add new from ControlsPane by drag'n'drop. In Designer mode when you drag control over menu then popup menus are opened.

Regards,
 Oleksandr Lebed
Back to Top
Kenton View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 05 June 2018
Status: Offline
Points: 20
Post Options Post Options   Thanks (1) Thanks(1)   Quote Kenton Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 05 June 2018 at 11:27am
Hi,

This seems to be a bug in CommandBars Designer V18.3.0 and V18.4.0.

If I have a normal, old-fashioned menu loaded into the CommandBars Designer I can select and edit the properties of the top level items (File, Edit, Help etc) but I cannot open the menus to view or edit the sub items (File|Open, Edit|Copy, Help|About etc).

This is true if I use an XCB created from a previous version of the Designer, create a new XCB from scratch, use the Menu Grabber or any other method I have tried.

The XCB I want to edit loads and works correctly in my program, so the Designer is not deleting the items, it just won't let me view/edit them.

This used to work fine in previous version I have tried namely V15.3.1 and V16.3.1 (same machine, same OS etc, even had 18.3.0 and 16.3.1 installed at the same time and tried them one after the other on the same XCB, 16.3.1 worked as always and 18.3.0 didn't).

Any ideas?

Kenton

Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down



This page was generated in 0.094 seconds.