Codejock Forums Homepage
Forum Home Forum Home > Codejock Products > ActiveX COM > Property Grid
  New Posts New Posts RSS Feed - Programatically scroll Propertygrid
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Programatically scroll Propertygrid

 Post Reply Post Reply
Author
Message
TomasS View Drop Down
Groupie
Groupie
Avatar

Joined: 28 January 2009
Location: Sweden
Status: Offline
Points: 44
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote TomasS Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Programatically scroll Propertygrid
    Posted: 25 April 2017 at 7:01am
Has anyone done this successfully?
I have not found any property to scroll the grid from code.
The reason I want to do this is to work around the bug with the property grid scrollbars not submitting to the control theme. 
I have tried GetScrollPos and SetScrollPos API's on the propertygrid.hwnd with no success.
Xtreme SuitePro (ActiveX) version 17.3.0, 16.3.1
Windows 10 64-bit
Visual Basic 6.0
Back to Top
jpbro View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 12 January 2007
Status: Offline
Points: 1335
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote jpbro Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25 April 2017 at 9:08am
Would the EnsureVisible method work for your purposes?
Product: Xtreme SuitePro (ActiveX) version 16.2.6
Platform: Windows XP - SP3

Language: Visual Basic 6.0 SP6

Back to Top
TomasS View Drop Down
Groupie
Groupie
Avatar

Joined: 28 January 2009
Location: Sweden
Status: Offline
Points: 44
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote TomasS Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25 April 2017 at 9:20am
No, I don't think so. I'm trying to replace or override the scrollbar all together. So I would need a little more control than just ensuring a particular row is visible. At least I would need to know from the outside of the control what is currently visible and a way to set it. I think the EnsureVisible option is a little to rough.
Xtreme SuitePro (ActiveX) version 17.3.0, 16.3.1
Windows 10 64-bit
Visual Basic 6.0
Back to Top
TomasS View Drop Down
Groupie
Groupie
Avatar

Joined: 28 January 2009
Location: Sweden
Status: Offline
Points: 44
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote TomasS Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25 April 2017 at 10:37am
EnsureVisible could take me as far as making sure the scrollbar does set a certain item as visible. There is however no means to tell if an item IS visble or not in the first place. This would be needed to set the scrollbar on or off. If some items are not visible I would also need to know this information to be able to set the scrollbar max and value properties.Unhappy
Xtreme SuitePro (ActiveX) version 17.3.0, 16.3.1
Windows 10 64-bit
Visual Basic 6.0
Back to Top
cpede View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 13 August 2004
Status: Offline
Points: 536
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote cpede Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25 April 2017 at 2:12pm
Similar problem in http://forum.codejock.com/forum_posts.asp?TID=22989.

I add this message to store the top item in the property grid. Then I can set the top item again later making it scroll to that position.

-cpede

Product: Xtreme ToolkitPro (18.0.1)
Platform: Windows 10 (x64)
Language: Visual Studio 2017 (C++)
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down



This page was generated in 0.063 seconds.